معرفی ربات سورنا 4
معرفی ربات سورنا 4
روز گذشته همزمان با هفته پژوهش و فناوری در دانشکده فنی دانشگاه تهران و با حضور دکتر سورنا ستاری ، معاون علمی و فناوری رئیسجمهور ، از ربات سورنا 4 رونمایی شد . این ربات انسان نمای ایرانی دارای قد 170 سانتیمتر و 70 کیلوگرم وزن است . و همین موضوع سبب شده تا چابکتر و کوچکتر از سایر اعضای خانواده خود باشد.
این ربات با هدف توسعه دانش رباتیک رونمایی شده و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از آن حمایت کرده و 50 محقق دانشگاه تهران و شرکت دانشبنیان در ساخت آن مشارکت داشتهاند.این ربات زیر نظر عقیل یوسفی، طراحی و ساخته شده است.
این ربات تازه متولد شده ویژگی های منحصر بفرد زیادی دارد . که در ادامه به برسی برخی از آنها می پردازیم.
ویژگی های نسل چهارم 🤖 سورنا:
- سورنا 4 امکان راه رفتن روی سطوح ناهموار را دارد.
- همچنین قابلیت پیادهسازی حرکات مختلف از جمله گرفتن اشیاء ،حرکت به جانب، عقبگرد، دور زدن،شوت زدن و بازیابی تعادل را دارد.
- فرکانس کنترلی ربات نسل جدید به 200 هرتز ارتقا یافته. و امکان پیادهسازی کنترلرها و تخمینگرهای برتر روی ربات را فراهم کرده.
- قابلیت تعامل بیشتر با محیط اطراف و انسان را دارد.
- این ربات قابلیت تشخیص چهره انسان و شمارش آنها، تشخیص اشیا و یافتن موقعیت آنها، تشخیص حرکت انسان،تشخیص گفتار و پاسخ دادن به آنها را دارد.
این ویژگی ها تنها گوشه از برتری های سورنای 4 نسبت به نسل های پیشین است. در ادامه به برسی تفاوت های سورنای 4 با پدرانش می پردازیم.
تفاوت سورنای 4 با نسل های قبل از خود :
در سال87 اولین مدل سورنا با 8 درجه آزادی ساخته شد.وتنها یک سال پس از تولید سورنای1 ، دومین عضو این خانواده با 22 درجه آزادی طراحی شد . نسل سوم سورنا نیز با 31 درجه بنمایش گذاشته شد . و امروز ربات سورنا 4 با 43 درجه آزادی رونمایی شد.
در رباتی که امروز رونمایی شد طراحی دست ربات قابلیت گیرش اجسام مختلف با اشکال محقق شده است. حال آنکه در نسخه های قبلی این ربات این امکان وجود نداشت.
سرعت متوسط این ربات 0.7 کیلومتر در ساعت است. و این همان چابکی و سرعتی است که ما در نسل های قبلی مشاهده نمیکردیم.
رباتهای 👦نما نمادهای فناوری کشورها هستند . و کشورهای محدودی در جهان به فناوری ساخت و تولید آنها دست پیدا کردهاند؛ این رباتهای انساننما میتوانند :
- در محیطهای شهری و ساختمانی فعالیت کنند .
- و به عنوان ربات همدم در آسایشگاهها 👵 فعالیت داشته باشند.
- در اندامهای مصنوعی از آنها استفاده کرد.
امید است در آینده نیز شاهد ساخت ربات های این چنینی در کشورمان باشیم. تا ایران نیز هم گام با سایر کشور ها قدم های استواری در راه فناوری ربات های انسان نما بردارد😊.
درباره زهراخلیل نژاد
از زمانیکه دوره راهنمایی رو شروع کردم عاشق کمک کردن به انسانها برای داشتن یه زندگی راحت بودم . واز همون سنین با شرکت در کلاسهای رباتیک قدم به این دنیای جذاب و پر از شگفتی گذاشتم. . و هر بار با ساختن یک وسیله ، کاردستی و... ذوق و اشتیاق عجیبی رو تجربه کردم. به همین دلیل هم فکر میکنم اگر هر کس یک رشته رو با علاقه و بطور تخصصی ادامه بده . میتونه کلی ایده خلاق ارائه بده و دنیا رو به جای زیباتری برای زندگی تبدیل کنه .
نوشته های بیشتر از زهراخلیل نژاد
دیدگاهتان را بنویسید